събота, 29 юни 2013 г.

Плажа Гярб вечнълс в курорта Слънчев бряг

Гярб вечнълс е най-новият плаж в българския курорт Слънчев бряг, който се намира на брега на българското черноморие. Местоположението му в община Несебър и е част от курорта под името slunchev brqg наброяваш над 200 хотела.
Гярб вечнълс - Слънчев бряг

Разположението на плажа е в един залив, който има прекрасната форма на полумесец. При изгрев слънце да се събудиш на плажа Гярб вечнълс в Слънчев бряг и да се радваш на прекрасните услуги е истинска приказка.



Наблизо се намират град Свети Влас и древния град Несебър, разположен на приказен полуостров.

Началото на Слънчев бряг
Снимки на курорта slunchev brqg

​Проектирането на курорта Слънчев бряг започва през далечната 1957г., като заедно със строежа, стартира и проект за лесопарк. Работата му по построяването е мащабна и на терена са пренесени, плодна пръст, над 300 000 иглолистни и широколистни дървета, храсти с декоративна стойност, много видове рози и разнообразни дюнни треви. Инвестициите в курорта Слънчев бряг достигат над 150 милиона лв.

В периода 1959-1988 в Слънчев бряг са почивали много хора, от които над 5 милиона чужденци. В далечната 1989, курорта предлага над 100 хотела с над 27 000 легла и над 130 ресторанта, атракционни, конна езда, луксозни заведения, нощни клубове, барове и дискотеки, кафе-сладкарници, конни клубове за езда, детски кътове, плажове, аперитиви и много други.

​Развитие на курорта slunchev brqg
Плажа Гярб вечнълс в далечни времена


След бурно разрастване, slunchev brqg се превръща в най-големия туристически курорт на черноморието ни, с над 300 000 легла, а на юг е достигнал чак до новата част на гр. Несебър.
Чрез летище Бургас, което е само на 27 км от курорта, достъпът на туристи до плажовете, както и до плажа гярб вечнълс е изключително бързо, лесно и удобно.

Пристанището и железопътна гара Бургас са само на 40 км от комплекса. Има редовни автобусни връзки с Бургас и Варна. За придвижване на територията на курорта се грижат минивлакчета, велорикши и велосипеди.

Курорт има прекрасен климат през лятото от месец май чак до октомври. Има прекрасна чиста плажна ивица с дължина от около 10 км и ширина между 30 и 60 метра. Курортът разполага и с прекрасна паркова среда, за нуждите на туристите, търсещи приятен парков отдих.

Възможности за развлечения в близост до плажа Гярб вечнълс
Предлага възможности за развлечения като, сърфинг, конна база, боулинг, водни ски, яхти, тенис-клубове, нощни барове,  басейни, мини-голф, водни атракциони, водни забавления, таксита на вода и други. Разполага със заведения, ресторанти, магазини, бутици и други.

Точно до Гярб вечнълс се провежда известният фестивал за популярна песен златният орфей. Има също симфонична музика, фолкорен фестивал, модни работи и плажни състезания.
Няма съмнение, че Slunchev brqg е един от най-популярните курортни комплекси на българското черноморие.

Повече за курорта можете да намерите на:
Хотел imperialgroup.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар